Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το Τεστ του Τζέημς Ντάσνερ-The Maze Runner by James Dashner| Κριτική Βιβλίου



Λίγο πριν το τέλος του 2014 τελείωσα το βιβλίο του Τζέημς Ντάσνερ "Το Τεστ". Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του συγγραφέα. Οι συνέχειες είναι η "Καμένη Γη" κα η "Θεραπεία Θανάτου". Θα σας βάλω από κάτω την περίληψη του ώστε να σας βάλω στο κλίμα του βιβλίου.

"Όταν ο Τόμας ξυπνάει μέσα στον ανελκυστήρα, το μόνο που μπορεί να θυμηθεί είναι το όνομά του. Η μνήμη του είναι ένα κενό.

Δεν είναι όμως μόνος. Όταν ανοίγουν οι πόρτες του ανελκυστήρα ο Τόμας βρίσκεται περικυκλωμένος από πολλά αγόρια που τον υποδέχονται στο Γκλέιντ -ένα μεγάλο, ανοιχτό ξέφωτο που περιβάλλεται από πανύψηλα πέτρινα τείχη.

Όπως ο Τόμας, έτσι και οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν ούτε γιατί ούτε πώς βρέθηκαν στο Γκλέιντ. Το μόνο που ξέρουν είναι πως κάθε πρωί τα τεράστια τείχη που τους περιβάλλουν, ανοίγουν. Κάθε βράδυ ξανακλείνουν ερμητικά. Και κάθε 30 μέρες ένα καινούριο αγόρι παραδίδεται από τον ανελκυστήρα.

Η άφιξη του Τόμας ήταν αναμενόμενη. Όμως την αμέσως επόμενη μέρα, θα σταλεί ένα κορίτσι -το πρώτο κορίτσι που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Γκλέιντ.

Και ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το μήνυμα που έχει να παραδώσει.

Ο Τόμας ίσως να είναι πιο σημαντικός από ό,τι μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Μακάρι μόνο να μπορούσε να ξεκλειδώσει τα σκοτεινά μυστικά που είναι θαμμένα στο μυαλό του."

Τον Σεπτέμβριο είδα το τρέιλερ της ταινίας που είναι βασισμένη στο συγκεκριμένο βιβλίο. Πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον και ήθελα πολύ να το δω, όμως όταν έμαθα πως είναι βασισμένη σε βιβλίο έτρεξα να το πάρω.
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το βιβλίο:
Ο συγγραφέας έχει χτίσει υπέροχα τον κόσμο του. Εξαιρετικό βιβλίο με τρομερά ενδιαφέρουσα πλοκή. Η αγωνία σε συνοδεύει από την πρώτη σελίδα και ο τρόπος που τέλιωνει τα κεφάλαια ο κ. Ντάσνερ δεν σε αφήνει να κοιμηθείς.Θα ξενυχτήσετε για να το τελιώσατε λόγω της αγωνίας. Η δράση είναι όση χρειάζεται για να χτυπήσει η αδρεναλίνη κόκκινο. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και της δράσης.
Όσοι πάλι είδατε την ταινία και για αυτό τον λόγο δεν θέλετε να διαβάσετε το βιβλίο, σας λέω να μην το κάνετε. Το βιβλίο εκτός από πολύ διαφορετικό είναι και πολύ καλύτερο από την ταινία.
Σας το λέω ξεκάθαρα, τρέξε και πάρτε το αμέσως.

2 σχόλια:

  1. Το βιβλιο ειναι πραγματικά υπεροχο , το έχω διαβασει σε ηλεκτρονική μορφή αν και θα το ηθελα πολυ να το έχω στην συλλογή μου στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μου . Πριν ενα μήνα περίπου ειδα και την ταινία , ηταν υπέροχη βεβαια το βιβλιο ηταν πολυ καλυτερο αλλα και ταινία ηταν ενδιαφερουςα .
    Το βιβλιο ειναι καλογραμμένο και σε κρατάει καθόλη την διαρκεία , δεν υπήρξε στιγμη που να το βαρέθηκα . Υπαρχει δράση όση χρειάζεται και σε κρατάει σε αγωνία .
    Ενα απο τα καλυτερα βιβλία που έχω διαβαςει το συνιστώ ανεπιφύλακτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο βιβλίο!!! Καταπληκτικό. Από την αρχή έως το τέλος. Η δική μου κριτική εδώ: http://booksfrien.blogspot.gr/2015/01/1-3-james-dashner.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή